Yassa au poulet

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 09-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram uien,fijngehakt
  • 2 eetlepels knoflook,fijngehakt
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 2,5 dl citroensap
  • 2,5 dl water
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 kilo kip,in stukken

Bereiden

Meng uien,knoflook,peper,zout,citroensap,water en 2 eetlepels olie in een grote kom.Laat hierin de stukken kip minstens 3 uur marineren bij kamertemperatuur.Keer zw af en toe.Verhit de resterende olie in een braadpan.Droog de stukken kip met keukenpapier en braad ze met een deksel op de pan in de hete olie.Neem de stukken kip uit de pan.Giet het vet uit de pan maar laat 2 eetlepels achter.Zeef de uitjes uit de marinade en bak ze in de olie.Voeg de stukken kip hierbij en laat ze zachtjes gaar stoven.

Materialen

grote kom,grote braadpan,zeef

Bronvermelding