Andalusische eieren uit de oven

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

2 el olijfolie, extra vierge 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 500 gr pruimtomaten, grofgehakt 180 gr serranoham, in blokjes 12 eieren 2 chorizoworstjes, grofgehakt 24 groene asperges, gesneden 1 rode paprika, in reepjes 1 el peterselie, fijngehakt peper : Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Schep er de fijngehakte ui en knoflook door en fruit dit een paar minuten. Voeg de grof gehakte pruimtomaten toe en laat dit 10 minuten koken. Blancheer de asperges. Bak, in een andere koekenpan, de blokjes serranoham en de chorizoworstjes op matig vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het tomatenmengsel over 6 cocottes. Breek 2 eieren in elk cocotte. Schik er dan wat serranoham, chorizo, asperges en paprika omheen. Strooi er peterselie over en breng op smaak met peper. Zet de gevulde cocottes circa 10 minuten in de oven, totdat het eiwit gestold maar de eidooier nog vloeibaar is. Dien onmiddelijk op!

Materialen

2 koekenpannen koksmes middelgrote pan 6 cocottes

Bronvermelding