Hazerugfilet met herfstbossalade

Wild, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 08-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g hazerugfilet
  • peper en zout
  • 3 eetl boter
  • 4 reuzenchampignons
  • 150 g kleine champignons
  • 1 eetl citroensap
  • 1-2 kleine kropjes eikebladsla
  • 50 g fijnbladige veldsla
  • 1 gele paprika
  • 100 g magere achterham
  • 1 trosje blauwe druiven
  • 50 g walnoten
  • 8 eetl mayonaise
  • 3 eetl bier
  • 2 theel creme fraiche
  • 2 theel boerenmosterd

Bereiden

De hazerugfilets inwrijven met zout en peper en in de hete boter rondom bruin en van binnen rose braden in ongeveer 15 minuten. De reuzenchampignons schoonborstelen en de stelen ervan verwijderen. De kleine champignons wassen en in plakjes snijden. Ca. 1/2 l. water met citroensap aan de kook brengen en hierin beide champignonsoorten 1 minuut blancheren. De champignons laten uitlekken. De slasoorten schoonmaken, wassen en laten uitlekken. De paprika in reepjes snijden. De hazerugfilets in tranches snijden. De beide slasoorten over 4 borden verdelen. De ruzenchampignons in het midden op de sla leggen. De reepjes paprika, haastranches en plakjes ham eromheen leggen. De plakjes champignons, druiven en noten erover strooien. Een sausmaken van mayonaise, bier, creme fraiche, mosterd, zout en peper en erover scheppen. Heerlijk met warm stokbrood en boter. Doe er eens een koel glaasje bier bij !

Bronvermelding