Ajam pangang boemboe Padang (geroosterde kip in Padangse saus) met Nasi koening

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 22-02-2009 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rode uien

Bereiden

2 rode uien 2 rode Spaanse pepers 1 theelepel ketoembar 1 theelepel koenjit 1/2 theelepel laos 12 drumsticks 1/2 theelepel serehpoeder 2 kruidnagels 50 gr santen (blok á 200 gr) 1 theelepel citroensap zout een keukenmachine Pel de uien en hak ze in grove stukken. Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken. Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree. Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om. Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10 minuten goudbruin; keer ze regelmatig. Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop. Serveer met nasi koening (zie hieronder), atjar tjampoer en sperzieboontjes. Nasi koening Breng 300 gr snelkookrijst, 25 gr santen, 1 eetlepel koenjit, 1/2 theelepel serehpoeder, 1 theelepel citroensap en weinig zout met ruim water aan de kook en laat de rijst onafgedekt ± 8 minuten doorkoken. Giet de rijst af en laat hem afgedekt nog ± 15 minuten nagaren.

Bronvermelding