'Rode kool met appeltjes', van Chef

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 31-01-2020 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg rode kool en ......

Bereiden

1 kg rode kool 2 appels, goudreinetten 3 kruidnagels 1 kleine ui een mespuntje kaneel 1 laurierblad wat gekneusde jeneverbessen 20 g boter of margarine 1 à 2 eetl bruine suiker citroensap en zout. - Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd de kool in vieren en verwijder vervolgens de stronk. Je kunt nu de kool fijn snijden of schaven. - Breng een bodempje water met wat zout aan de kook en doe de kool in de pan als het water kookt. Pel de ui, steek de kruidnagels erin en doe deze met de suiker, de kaneel, het laurierblad en de gekneusde jeneverbessen bij de rode kool. - Zet het vuur laag en leg, als het water weer kookt, de deksel op de pan. Laat de rode kool nu in ca. 20 minuten beetgaar koken. Schil ondertussen de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd ze klein en voeg ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd aan de kool toe. - Schep het geheel nog een keer goed door, verwijder de ui en breng de kool op smaak met wat citroensap. Voeg de boter toe en schud het geheel nog een keer goed om.

Bronvermelding