Menu
Pasta met Spinazie-fetasaus van Linda
Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Laatst aangepast: 21-02-2009 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- feta
Bereiden
250 gr pasta (bijv. penne of farfalle, dat neemt de saus lekker op)
450 gr spinazie a la creme (diepgevroren, liefst in deelblokjes, dat ontdooit sneller)
250 gr feta
een theelepel gedroogde thijm
vers gemalen peper
zout
25 gr pijnboompitjes
olijfolie
Kook de pasta met een beetje zout. Intussen ontdooi je de spinazie a la creme in een hapjespan met een beetje olijfolie op een zacht vuurtje. Prak de feta en doe deze bij de spinazie wanneer die helemaal ontdooid is. In een ander pannetje bak je de pijnboompitjes met een beetje olie totdat ze lichtbruin zijn. Hou ze goed in de gaten want ze zijn snel aangebrand.
Wanneer de feta bijna helemaal gesmolten is, breng je de saus op smaak met de thijm en peper. Zout naar smaak toevoegen, wat meestal niet nodig is door het zout in de kaas.
Verdeel de pasta over twee borden. Schep de saus eroverheen en daarna de pijnboompitjes. Serveer er eventueel ook nog een frisse tomatensalade bij.
Smakelijk eten!
Bronvermelding
André Rieu