Koude kipfilet met ananas en sausje

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 45 minuten, Wachten: 720 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2004 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 hele kipfilet
  • 3 bosjes peterselie
  • 1 prei
  • 1 st. ui
  • 3 kruidnagels
  • 2 takjes salie
  • 2 a 3 takjes laurier
  • 3 tabl. kipbouillon
  • 1/4 l. slagroom
  • 1 el. mayonaise
  • 1/2 tl. kerriepoeder
  • gembersap
  • peper en zout
  • 1/2 verse ananas

Bereiden

water koken , kruiden en bouillonblokjes toevoegen, als het kookt kipfilet erin doen, en 30 minuten zachtjes laten koken, van vuur afnemen en alles af laten koelen, en 1 nacht laten staan. De volgende dag, kipfilet uit water nemen en in schijven, snijden, over 4 borden verdelen. Slagroom lobbig kloppen, mayonaise, kerriepoeder, gembersap, peper en zout mengen, en bij de koude kip serveren met in stukjes gesneden ananas

Bronvermelding