Menu
Koude kipfilet met ananas en sausje
Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 45 minuten, Wachten: 720 minuten, Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 14-12-2004 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 hele kipfilet
- 3 bosjes peterselie
- 1 prei
- 1 st. ui
- 3 kruidnagels
- 2 takjes salie
- 2 a 3 takjes laurier
- 3 tabl. kipbouillon
- 1/4 l. slagroom
- 1 el. mayonaise
- 1/2 tl. kerriepoeder
- gembersap
- peper en zout
- 1/2 verse ananas
Bereiden
water koken , kruiden en bouillonblokjes toevoegen, als het kookt kipfilet erin doen, en 30 minuten zachtjes laten koken, van vuur afnemen en alles af laten koelen, en 1 nacht laten staan.
De volgende dag, kipfilet uit water nemen en in schijven, snijden, over 4 borden verdelen.
Slagroom lobbig kloppen, mayonaise, kerriepoeder, gembersap, peper en zout mengen, en bij de koude kip serveren met in stukjes gesneden ananas
Bronvermelding
Bron onbekend