Aardappelgratin met ui, pesto en witte creme saus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 01-08-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

2 eetlepels olijfolie 2 uien 100 gram rode pesto 1 doosje witte creme saus (Maggi) 2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes (450 gram) 100 gram geraspte jong belegen kaas Instructie Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Snijd de uien in stukjes of in ringen. Doe de olie in een koekenpan en bak hierin de uien mooi bruin. Roer vervolgens de pesto erdoor. Bereid de witte creme saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de saus klaar is, schep dan de aardappelschijfjes erdoor. Doe 1/3 van het aardappel/saus mengsel in een ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het ui/pesto mengsel. Vervolgens weer een laag aardappel/saus mengsel, het restant ui/pesto en dek het geheel af met de overgebleven aardappels in saus. Strooi nu de geraspte kaas erover. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak het geheel in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met groente en bijvoorbeeld een stukje vlees of vis naar keuze.

Bronvermelding