Marokkaanse lamsgehakballetjes

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 07-12-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1,5 theelepel djinten
  • 1 theelepel zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 500 gram lamsgehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 0,5 liter kruidenbouillon
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiden

Snipper de ui en de peper fijn.Kneed peper,1 theelepel djinten,1 theelepel zout,1 uitgeperste teen knoflook,de helft van de ui en de koriander door het gehakt.Draai er balletjes ter grote van een walnoot van.Fruit in de olie de rest van de ui en 1 teen uitgeperste knoflook.Voeg de tomaatstukjes en de rest van de djinten toe.Breng de saus aan de kook,voeg de balletjes en de kruidenbouillon toe.Laat het vlees in 15 minuten gaar sudderen.Voeg de gehakte peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.

Bronvermelding