Bloemkoolsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter kippebouillon
  • 1 bloemkool
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 wortel
  • 1/2 groene paprika
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel foelie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse bieslook

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook. Was de bloemkool en haal de buitenste bladeren er af. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Rasp de wortel met een groffe rasp, of snijd de wortel in "lucifertjes". Snijd de paprika en de knoflook in reepjes. De bouillon kookt nu inmiddels. Doe de citroensap, wortel, bloemkool, paprika, sambal, foelie en knoflook er in. Breng het opnieuw aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen. Neem de helft van de bloemkoolroosjes en alle andere stukjes van de bloemkool uit de bouillon. Wrijf deze tot een smeuïge pasta en doe 't terug in de pan. Snipper de bieslook vlak voor het opdienen over de soep.

Bronvermelding