Bladerdeeghapjes gevuld met gehakt, pijnboompitten en zongedroogde tomaat

Brood/sandwiches, Voorgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 304 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram gehakt
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 mespunt zout
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 losgeklopt ei

Bereiden

Maak het gehakt aan met zout en peper, de fijngesneden zongedroogde tomaat en de pijnboompitten. Roer er ook de helfg van het losgeklopte ei, knoflook en tijn eoorheen. Verdeel het gehakt in baantjes over de 5 plakjes en smeer de randjes van het bladerdeeg in met wat water. Vouw nu de broodjes dicht en besmeer de bonenkant van de bladerdeeghapjes met de rest van het ei. Garneer eventueel met sesamzaad. Bak de broodjes 12 minuten op 200 graden in de heteluchtoven. Snijd ze en tweeen en serveer direct.

Materialen

bakplaat met bakpapier

Bronvermelding