Aardappelsoep heerlijk met .....

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen

Bereiden

800 gr aardappelen 1 prei 200gr knolselderij 3 worteltjes doosje gerookt spekjes boter, laurieblad 1liter bouillon peper en zout nootmuskaat uitje 250gr gehakt peterselie eigeel slagroom. aardappelen schillen,wassen in plakken snijden Prei wassen en klein snijden, knolselderij schillen, wassen en in blokjes snijden, worteltjes schrappen en in plakjes snijden.ui pellen en snipperen. Smelt een schep boter in een grote kookpan en bak hier in de spekjes zachtjes, voeg de gesnipperde ui toe en daarna de knolselderij,prei en worteltjes, laurierblad,omroeren, giet er de bouillon bij, kruiden naar smaak toevoegen.Laat alles op een kleine warmtebron garen ca 30 min. vis er het laurierblad er uit, schep een gedeelte van de aardappelen en groente uit, pureer dit,doe het terug in de soep zodat de soep licht gebonden wordt.Voeg naar smaak nog iets kruiden toe. intussen de peterselie wassen en droog slaan en klein snijden roer de peterselie door de room en pureer dit, giet de room met peterselie in de soep. Notes Serveer de aardappel soep met stokbrood en een glas wit bier.

Bronvermelding