'Kerst Kransjes', van B.E.N

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-05-2020 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 g bloem en ......

Bereiden

175 g bloem 100 g boter 75 g basterdsuiker 1 eidooier geraspte citroenschil - Garnering: 0,5 ei 25 g geraspte amandelen 25 g grove suiker - Doe de bloem, de boter, de suiker ,de eidooier en citroenrasp in een ruime kom. Snijd de boter fijn en kneed het deeg tot een vaste massa is ontstaan. Laat het deeg een half uur rusten op een koele plaats (onder in de koelkast). Rol daarna het deeg op een met bloem bestoven tafel tot een dunne plak. - Steek er met behulp met bloem bestoven mal koekjes uit. Leg ze op een dun met boter besmeerde bakblik. - Bestrijk ze met ei en strooi amandelen en suiker over. De oven voorverwarmen (stand 3 of 4 of 180-200°C). Plaats het bakblik in het midden van de oven. Bak de koekjes in een vrij warme oven in ongeveer 10 á 15 minuten lichtbruin en gaar.

Bronvermelding