Spinaziesalade met warme geitenkaas

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-12-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

6 takken tijm, 2 el olijfolie, 4 stukken geitenkaas (rolletjes à 70 g), 250 g jonge spinazie, 1,5 tl mosterd, 3 tl rode wijnazijn, 1 vers eidooier, 3-4 el olijfolie, zout, vers gemalen peper. De tijmblaadjes afplukken en de helft ervan met het olijfolie vermengen. Op de geitenkaas verdelen en ten minste 4 uur - bij voorkeur 's nachts - marineren. De spinazie wassen, eventueel de uiteinden wegsnijden. De overige tijm fijnhakken en met mosterd, azijn en de eidooier vermengen. De olijfolie beetje bij beetje onderroeren. De saus met zout en peper op smaak brengen. De olie van de geitenkaas in een pan verwarmen en de kaas op elke kant ongeveer 1 minuut bakken, tot hij begint te smelten. De saladesaus op de spinazie verdelen en de warme geitenkaas erop zetten.

Bronvermelding