Uien-knoflooktaart met camembert en gorgonzola (de lekkerste)

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-05-2015 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • camambert

Bereiden

6 plakjes bladerdeeg ( diepvries )* 650gr uien* 6 teentjes knoflook* 2 verse rode pepers* 100gr ontbijtspek* 150gr gorgonzola* 100gr camembert* scheutje olijfolie* 2dl slagroom* 4 eieren* zout en vers gemalen peper. Voorbereiding Oven voorverwarmen op 200?C. Bladerdeeg plakjes ontdooien. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. Pepers in ringetjes snijden, evt. zaadjes verwijderen. Ontbijtspek in reepjes snijden. Bereidingswijze In koekenpan olie verhitten. Bak hierin heel even de spekreepjes. Neem ze uit pan en voeg de uienringen, de peper en de knoflook toe. Bak het mengsel tot de uien goudgeel zijn. Voeg de spekreepjes toe en laat het mengsel afkoelen.Bekleed een ingevette quichvorm ( lage ovenschotel kan ook )met de bladerdeegplakjes en prik er wat gaatjes in. Klop de eieren los met de room, zout en verse gemalen peper en schep er de in blokjes gesneden gorgonzola door. Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het ei/roommengsel erover. Bak de taart in de oven in ong 45 min. goudbruin. Snijd de camembert in repen en leg deze op de taart en laat deze nog ong. 5 min. meebakken. Laat de taart een beetje afkoelen en smullen maar!!

Bronvermelding