Menu
Zalm als mousse met champignons en bieslook
Ingrediënten
- 400 g bladerdeeg diepvries
- 400 g zalmmoten
- 3 eieren
- 1 eetl citroensap
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1 eetl bieslook
- 1 eetl peterselie, kleingehakt
- 2 eetl dille
- 100 g kleine champignons
- 25 g boter
- 3 eetl droge witte wijn
- 1 eetl *mirin (zoete Japanse kookwijn)
- 2 eiwitten
Bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Vouw het op en rol het uit tot een lap van 3 a 4 mm.
Hieruit een lap ter grootte van een ovenschaal met hoge rand snijden.
Met de rest van het deeg de ingevette ovenschaal bekleden.
De moten zalm ontgraten, in grove stukken snijden en in een mengbeker of foodprocessor fijn malen.
Nu een voor een de eieren toevoegen. en de inhoud steeds eventjes laten draaien.
De zalmpuree in een kom doen.
De champignons schoonmaken, steeltjes eraf snijden.
Even in de hete boter bakken tot het vocht loslaat.
Champignons met de wijn en de mirin bij de puree scheppen.
(Voor de mirin kunt u desnoods ook sherry met een eetlepel suiker pakken.)
Nu de eiwitten stijf kloppen en erbij spatelen.
De massa in de met deeg beklede vorm scheppen.
De deegrand vochtig maken en het deegdeksel erop leggen.
De randen goed aandrukken.
De oven voorverwarmen op 180 gr.C.
De schotel middenin de warme oven schuiven.
In 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Direct serveren.
Lekker met asperges en peterselie-krieltjes.
Materialen
Ovenschaal met hoge rand, kom en oven.