Salade met eendenborst

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2004 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram eendenborstfilet
  • 3 eetlepels limonadesiroop tropical
  • 1.5 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel tijm
  • 3 eetlepels olijf(olie)
  • zout
  • peper
  • 0.5 theelepel honing
  • 1 zakje slamelange
  • 4 stuks passievruchten
  • 25 gram boter

Bereiden

Voorbereiden: (eendenborstfilets voor gebruik ca. 30 minuten in de diepvries leggen). Filets in dunne plakjes snijden. In schaal limonadesiroop, citroensap, tijm, olie, zout en peper door elkaar roeren. 3 eetlepels van vocht overdoen in andere schaal. Honing erdoor roeren (=dressing). Filetplakjes door rest van vocht (=marinade) scheppen en afgedekt in de koelkast ca. 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen. Bereiden: In zeef filetlapjes laten uitlekken (marinade wordt niet meer gebruikt). Slamelange door dressing scheppen. Sla over 4 borden verdelen. Passievruchten halveren. In koekenpan boter verhitten en filetplakjes op hoog vuur al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Filetplakjes op sla verdelen. Garneren met halve passievruchten.

Bronvermelding