Menu
Boemboe bali kip, van Frieda
Ingrediënten
- 1 kip
- 1 grote ui
- zout en peper
- 2 eetl ketjap
- 1 mespuntje gemberpoeder
- 1 stukje kentjoer
- 0,5 struik sereh of
- 1 tl serehpoeder
- 1 tl boemboe sesate
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- 0,5 citroen, geperst
- 2 eetl goede olie
- 1,5 schepje suiker
- 2 eetl water
- 2 tl sambal
Bereiden
De kip in stukken snijden en in de olie braden. Als de kip mooi bruin is, er uit halen en de fijn gehakte ui met de knoflook in de pan fruiten.
-
Papje maken van het water, de ketjap, gemberpoeder, sambal, boemboe sesate, citroen, suiker. Dit even mee fruiten in het uien-knoflookmengsel. Het water gaat er dan bij en de sereh (serehpoeder mag ook) en de kentjoer.
Stoven tot de kip gaar is en het papje (boemboe) is ingedikt.
-
Een authentiek heerlijk recept voor de liefhebber.