Speculaasbonbons met chocola

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 04-12-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • basterdsuiker

Bereiden

150 gr amandelspijs 1/2 ei 1/2 el geraspte citroenschil Voor het deeg: 90 gr zelfrijzend bakmeel 40 gr donkere basterdsuiker 5 gr speculaaskruiden zout 60 gr koude boter of margerine 20 gr gehalveerde amandelen 1-2 el melk 200 gr pure chocolade, in stukjes Bereidingswijze 1. Vulling: Amandelspijs mengen met ei en citroenrasp en goed doorkneden. 2. Deeg: Bakmeel boven kom zeven. Suiker, speculaaskruiden, zout en in stukjes verdeelde boter toevoegen en met vingertoppen tot kruimelig deeg mengen, daarna snel tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast +/- 30 minuten laten rusten. 3. Oven voorverwaremen op 175 graden. Deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot lap van 10 x 15 cm en 6 mm dik. Een deeglap op dakplaat leggen en met vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk. 4. Speculaas in midden van oven in +/- 35 minuten bruin bakken, op rooster laten afkoelen en in 20 blokjes snijden. Chocolade smelten. Blokjes gevulde speculaas door gesmolten chocolade halen en op bakpapier laten harden. Eetsmakelijk !

Materialen

bakplaat, ingevet

Bronvermelding