'Aparte hapjes (4) voor een feestje', verz. door Julie

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-11-2019 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • twaalf schijfjes geroosterd en ........

Bereiden

Toast met manchego* Garneer twaalf schijfjes geroosterd, fijn stokbrood met 200 g fijne sneetjes manchego en vervolgens met 50 g gehakte amandelen. Overgiet ze met drie eetlepels olijfolie, opgeklopt met een eetlepel vloeibare honing en een koffielepel sherryazijn. Werk af met peper. - Parmentierhapjes Snijd kleine aardappelen in twaalf dunne plakjes. Bak ze 5 minuten per zijde goudbruin in olijfolie. Garneer ze met blokjes gedroogde tomaat en paprika in olie. Bestrooi ze met gedroogde oregano. - Hapjes van pomelo** met bacon Omwikkel twaalf partjes pomelo-vruchtvlees met twaalf fijne sneetjes bacon. Leg ze op een beboterde bakplaat. Bestrooi ze met vier eetl basterdsuiker. Laat ze 5 minuten karameliseren onder de grill. Serveer ze in kommetjes, overgoten met kruidenvinaigrette. - Mininems met kip en cashewnoten Meng een gehakte ui en een teentje knoflook, gefruit in olijfolie, met 80 g fijngestampte cashewnoten, 200 g blokjes gebakken kip, twee eetl gehakte koriander, een los geklopt ei, zout, peper. Verdeel het mengsel over twaalf gehalveerde brikvellen. Rol ze op en doe de uiteinden dicht. Bak ze goudbruin in een frituurpan. Dien ze op met saus voor nems. - *Spaanse kaas - **soort grapefruit, iets groter

Bronvermelding