Pittige hutspot met notenkorstje

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • winterpeen

Bereiden

60 g gemengde noten (gezouten) 500 g aardappels 1 Unox Gelderse rookworst (275 g) 1 (gedroogd) Spaans pepertje vloeibare margarine (Blue Band) 1 pak Top’s Vers panklare gesneden hutspot(500 g) 1 afgestreken eetlepel kerrie-poeder 1 dl kippenbouillon (van tablet) zout 2 eetlepels paneermeel Bereiden Hak de noten fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de rookworst in plakjes. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukjes. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de hutspotgroenten met de kerrie en Spaanse peper ca. 5 minuten op laag vuur tot de uien lichtbruin en zacht zijn. Voeg de bouillon toe en laat alles afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Verhit de oven voor op 250°C (heteluchtoven 230°C). Giet de aardappels af en stamp ze met de hutspotgroenten en bouillon tot een smeuïge stamppot. Vet een ovenschaal in en schep hier de helft van de hutspot in. Verdeel de plakjes rookworst erover en bedek met de rest van de hutspot. Meng de noten met het paneermeel en bestrooi de schotel hiermee. Besprenkel met vloeibare margarine en laat het korstje in ca. 10 minuten in de oven goudbruin worden. Tips • Als je peen en ui apart bakt i.p.v. mee te koken, gaat je huis niet zo sterk naar hutspot ruiken. • Je kunt het korstje ook onder de grill maken. Blijf erbij, want voor je het weet zijn de noten zwart.

Bronvermelding