Menu
Pittige hutspot met notenkorstje
Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- winterpeen
Bereiden
60 g gemengde noten (gezouten)
500 g aardappels
1 Unox Gelderse rookworst (275 g)
1 (gedroogd) Spaans pepertje
vloeibare margarine (Blue Band)
1 pak Tops Vers panklare gesneden hutspot(500 g)
1 afgestreken eetlepel kerrie-poeder
1 dl kippenbouillon (van tablet)
zout
2 eetlepels paneermeel
Bereiden
Hak de noten fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de rookworst in plakjes. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukjes.
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de hutspotgroenten met de kerrie en Spaanse peper ca. 5 minuten op laag vuur tot de uien lichtbruin en zacht zijn. Voeg de bouillon toe en laat alles afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. Kook intussen de aardappels gaar in water met zout.
Verhit de oven voor op 250°C (heteluchtoven 230°C). Giet de aardappels af en stamp ze met de hutspotgroenten en bouillon tot een smeuïge stamppot.
Vet een ovenschaal in en schep hier de helft van de hutspot in. Verdeel de plakjes rookworst erover en bedek met de rest van de hutspot. Meng de noten met het paneermeel en bestrooi de schotel hiermee. Besprenkel met vloeibare margarine en laat het korstje in ca. 10 minuten in de oven goudbruin worden.
Tips
Als je peen en ui apart bakt i.p.v. mee
te koken, gaat je huis niet zo sterk
naar hutspot ruiken.
Je kunt het korstje ook onder de grill
maken. Blijf erbij, want voor je het weet
zijn de noten zwart.
Bronvermelding
Bron onbekend