Cappellini met citroen en room

Pasta, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-11-2004 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram cappellini (dunne pasta)
  • 50 gram boter
  • 1 citroen rasp en sap
  • 125 ml witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • peper
  • zout
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Smelt de boter in een grote koekepan. Bak de citroenrasp even zachtjes. Voeg de wijn toe en laat het geheel 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk de room erbij en kook alles nog 2-3 minuten. Klop het geheel tot een gladde saus. Afwerking. Giet de pasta af en schep deze meteen om met de saus. Roer er een eetlepe citroensap door en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi er de kaas overheen. Lekker met citroenschilletjes en evt. gefrituurde takjes salie.

Bronvermelding