Menu
Tarbot in romige soep met venkel
Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 30-11-2005 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 750 g tarbot, schoongemaakt maar wel..
- met staart en graten.
- 2 blaadjes laurier
- 1/2 venkelknol
- 3 takjes peterselie
- 3 takjes selderij
- 1 ui
- 2 preien, alleen het wit
- 1/2 winterwortel
- 2 aardappelen
- selderijzout, zwarte peper
- worcestershiresaus
- 1 1/2 dl zure room of creme fraiche
- 2 eetl fijngehakte dille
Bereiden
Breng een pan met 2 l. water aan de kook met het visafval (de staart en de graten met aanhangend visvlees), de laurier, in stukken gesneden venkel, peterselie, selderij, grofgehakte ui, in ringen gesneden prei, grofgesneden wortel en aardappelen.
Trek in ruim een half uur een krachtige bouillon.
Zeef dit in een andere pan.
Nu de moten tarbot toevoegen.
Deze 15 minuten in de hete bouillon pocheren. (tegen de kook aan)
De vis met een schuimspaan uit de bouillon nemen, ontgraten en in mooie stukken verdeeld weer terug doen in de bouillon.
Nu de soep op smaak brengen met het (selderij)zout, de versgemalen zwarte peper en enkele druppels worcestershiresaus.
Neem de pan van het vuur en roer er de zure room en dille door.
Direct serveren met geroosterd brood en boter.
Materialen
Flinke pan, pan
Bronvermelding
Bron onbekend