Appelkruimeltoetje

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-02-2005 | 35 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg goudrenet
  • 2 tl kaneel
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 150 g bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 50 gr havermout
  • 150 g koude boter

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 c . Appels schillen en in stukjes snijden. in kom appel omscheppen met kaneel en basterdsuiker. appelstukjes over bodem van ovenschaal verdelen. in kom bloem, rietsuiker, mespunt zout en havermout mengen. boter in kleine blokjes snijden en op bloemmengsel leggen. met koele handen ingredienten snel tot kruimeldeeg kneden. kruimeldeeg over appelstukjes strooien. ovenschaal op rooster in het midden van de oven zetten en ca 30 minuten bakken. warm serveren met bijv. vanillevla of slagroom !

Materialen

lage ovenschaal met boter ingevet.

Bronvermelding