Zuurkoolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram gehakt
  • 1 stuk ui
  • 1 à 2 bananen
  • 3-4 schijfjes ananas
  • 2 zakjes puree voor ovenschotel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250 graden. Kook de zuurkool in 10 minuten gaar en giet deze af. Rul ondertussen het gehakt. Snijd de ui in snippers en bak deze met het gehakt mee tot ze glazig zijn. Snijd de bananen in plakjes en de ananas in stukjes. Maak de puree klaar. Vet de ovenschaal goed in. Verdeel het gehakt onderin de schaal. Doe de zuurkool hier bovenop. Leg nu de plakjes banaan en stukjes ananas op de zuurkool. Dek het geheel af met de aardappelpuree. Leg voor een mooi bruin korstje een klontje boter op de puree. Zet het geheel 20 minuten in het midden van de oven op 250 graden.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding