'Groentepotje' met braadworst

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 18-03-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 2 el bak & braad *

Bereiden

* 1 ui * 2 teentjes knoflook * 2 el bak & braad * 2 braadworsten * 1 courgette * 1 blik (400 gr) tomaten- blokjes * 1 blikje (200gr) kikkererwten (of kidneybonen) * 2 tl paprika * 2 tl koriander * peper * zout * 200 gr notenrijst * kroepoek Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in blokjes en spoel de kikkerwerten af en laat ze uitlekken. Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking. Fruit de ui en knoflook al omscheppend 5 minuten in het hete bakvet. Leg de worstjes tussen de uien en bak ze rondom mooi bruin en gaar. Voeg de courgette toe en bak alles 5 minuten. Schep de tomatenblokjes met het vocht en de kikkererwten erdoor en breng alles op smaak met de paprikapoeder, koriander en peper en zout naar smaak. Laat alles nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer vlees, groente en rijst naast elkaar op een bord. Lekker met kroepoek.

Bronvermelding