Fazantensaus met rode wijn, kruiden en room

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 07-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 dl bouillon van gevogelte (fond)
  • 2 1/2 dl rode wijn (Cotes du Provence)
  • 1 blad laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 snufje salie
  • 2 dl slagroom
  • zout en witte peper

Bereiden

Bouillon verwarmen en de wijn toevoegen. Alles zachtjes laten inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid. Laurier, tijm en salie erbij doen en alles laten inkoken tot 2 1/4 dl. De laurier en tijm verwijderen en het vocht boven een sauspan zeven. Slagroom al roerende toevoegen en de saus laten inkoken tot een goede sausdikte. Nu nog zout en versgemalen peper naar smaak toevoegen. De saus serveren bij gebraden fazantenfilets of gevulde fazant. Ook heerlijk bij eendenmousse (Zie recept op deze site)

Bronvermelding