Menu
Eendenlevermousse met port en sjalotjes
Wild, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 07-12-2005 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 300 g eendenlever
- 3 eetl port
- 3 eetl witte wijn
- 75 g gerookt spek
- 3 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 1 prei
- 2 eetl boter
- 1 tomaat
- zout en zwarte peper
- laurier, rozemarijn, tijm
- 1 1/2 dl slagroom
Bereiden
Eendenlever zorgvuldig schoonmaken.
In kom doen en er de port en wite wijn opschenken en een paar uur laten marineren.
Spek in dunne reepjes snijden.
Sjalotjes, knoflook en prei ( het wit) schoonmaken en snipperen.
Boter verhitten in grote koekepan en spek op hoog vuur iets uitbakken, maar niet te krokant.
Sjalotjes prei en knoflook toevoegen en glazig bakken.
Tomaat, zonder vel en zaadjes, kleinsnijden en even meebakken.
Uitgelekte en doormidden gesneden eendenlevers toevoegen en ca. 5 minuten aan alle kanten goudbruin laten worden.
De marinade toevoegen en ietsje laten inkoken.
Het geheel overdoen in een mengbeker en fijnmalen.
Deze massa op smaak brengen met versgemalen peper en zout, een beetje laurierpoeder, rozemarijn en tijm.
Doe alles in een kom.
Af laten koelen en daarna de stijfgeklopte slagroom er goed door werken.
Mousse overdoen in een patevorm (of iets dergelijks) en afgedekt in koelkast bewaren tot het stevig is geworden.
De mousse koud serveren met toost en een lekker roseetje.
Bronvermelding
Bron onbekend