Zuurkool met kip

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 kipkarbonades
  • 500 g wijnzuurkool
  • 1 tl gedroogde tijm

Bereiden

Bak de spekblokjes in pl,. 4 min zachtjes uit en schep ze op een bordje. Bak de kipkarbonades in plm 8 min bruin. Keer ze halverwege. Leg de kip bij het spek. Bak de ui zachtjes glazig in het bakvet. Schep de zuurkool met de tijm en de spekjes door de ui. Voeg de bouillon toe en leg de kip op de zuurkool. Stoof het gerecht afgedekt in plm. 25 min zachtjes gaar. Lekker met aardappelpuree.

Materialen

Braadpan.

Bronvermelding