Menu
'Thaise Mie', van Ed, met kipfilet en kleine garnaaltjes
Ingrediënten
- 300 g lintvormige rijst-mie .......
Bereiden
300 g lintvormige rijst-mie
200 g gepelde, gekookte, kleine garnalen
200 g kipfilet, in blokjes
1 tl gehakte knoflook
4 eetl plantaardige olie
2 geklopte eieren
150 g taugé
4 tl heldere sojasaus
2½ eetl vissaus
4 tl tomatenketchup
½ tl chilivlokken
2 tl suiker
-
Voor de garnering:
2 eetl grof gehakte lente-uitjes of bieslook
2 eetl geroosterde pinda's
fijngehakt, korianderblaadjes
schijfjes limoen
-
De mie in kokend water doen en in ongeveer 5 minuten gaar koken. Laten uitlekken en op een theedoek laten drogen. Garnalen, kip en knoflook in de helft van de olie roerbakken tot de kip wit wordt. Uit de pan scheppen en apart zetten.
-
Eieren in de pan doen en op hoog vuur een dunne omelet bakken. Uit de pan nemen, oprollen en in fijne reepjes snijden of al in de pan met een spatel in kleine stukjes verdelen. Taugé beetgaar roerbakken. Uit de pan scheppen.
-
De rest van de olie in de pan doen en de mie roerbakken tot hij goed met de olie vermengd is. Garnalen, kip, taugé, de helft van de omelet en de overige ingrediënten toevoegen.
-
Alles door elkaar roeren en goed warm laten worden. De mie met lente-uitjes, pinda's en de rest van de omeletreepjes garneren.
-
TIP: De Thai geven de voorkeur aan de platte, 5 mm brede rijstmie, maar je kan het gerecht ook maken met eiermie, transparante mie of dunne rijstmie.