Zuurkool ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-09-2016 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Groot pak Verse aardappelpuree (800/900 gr)
  • 3 eieren
  • 1 pak zuurkool naturel
  • 4/5 speklappen (liefst a la minute)
  • 1 ui
  • 2 theel chilipoeder
  • 1 scheut kruidenazijn

Bereiden

verwarm de oven voor op 220gr. snij de speklappen in dobbelsteentjes. snipper de ui. knijp de zuurkool uit. bak de spekblokjes bruin en voeg de ui toe, doe de chilipoeder erover en blus af met een flinke scheut kruidenazijn. voeg de zuurkool toe en roerbak dit even goed door. maak ondertussen de aardappelpuree. doe de aard.puree in een ovenschaal schep er het zuurkoolmengsel op. klop de eieren en giet dit erover. zet de schotel in de oven tot de eieren goed gestold zijn.

Materialen

wok ovenschaal

Bronvermelding