Menu
'20 Lepelhapjes', verz. door veel mensen, feestelijk, veel ideetjes
Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard
Ingrediënten
- lees beneden ......
Bereiden
- ½ kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)
- alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever
- filet américain met daarop ½ kwarteleitje
- rilletes van eenden- of varkensvlees
Deze hapjes doen het altijd goed:
- bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op
- plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig
- gevulde eieren
- gevulde dadels
- bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op
- laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort
- bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo
- bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel
- plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje
crème fraîche
- bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op
- Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.
- miniquiches
- Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze
- snijd een tortolla de patata in puntjes
- rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf
-
Bron: ??? Tournedos, Sjeef, Doortje Haas op Kookjij, Mijn kookschrift AH Annelini D'Angelo op Smulweb, naus.marijke op Smulweb
Bronvermelding
lees boven