'20 Lepelhapjes', verz. door veel mensen, feestelijk, veel ideetjes

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • lees beneden ......

Bereiden

- ½ kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar) - alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever - filet américain met daarop ½ kwarteleitje - rilletes van eenden- of varkensvlees Deze hapjes doen het altijd goed: - bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op - plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig - gevulde eieren - gevulde dadels - bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op - laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort - bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo - bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel - plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje crème fraîche - bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op - Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij. - miniquiches - Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze - snijd een tortolla de patata in puntjes - rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf - Bron: ??? Tournedos, Sjeef, Doortje Haas op Kookjij, Mijn kookschrift AH Annelini D'Angelo op Smulweb, naus.marijke op Smulweb

Bronvermelding