Koude rode bieten soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-11-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr Rode bieten
  • 1 Liter ontvette rundbouillon
  • 2 sjalotten
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 rode ui
  • 5 cl xeresazijn
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 teentje Knoflook
  • 125 ml Koksroom

Bereiden

Stoof de gesnipperde sjalotten met de fijngesneden bieslook glazig in een beetje olie. Voeg hierbij 4/5 van de geschilde rode bieten en het rundbouillon. Breng de soep aan de kook voeg de koksroom, olijfolie en 4 cl xeresazijn toe. Haal de soep naar een paar minuten van het vuur. Laat de soep afkoelen en kruidt bij met zout en peper. Snijdt de overige bieten in kleine blokjes en vermeng met de kervel, peterselie, knoflook en de gesnipperde ui. Vermeng deze groenten met 1 cl xeresazijn, zout en peper en een scheutje olijfolie en plaats in de koelkast. Dien de soep ijskoud op met in het midden van het soepbord de rode bieten salade.

Bronvermelding