Menu
Pasta met Mexicaanse garnalen
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 11-12-2004 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 300 gr pasta, bijv. grote macaroni
- 1 el olie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 rode chilipepers, fijngehakt
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- 750 gr verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 300 gr kant-en-klare hete salsa
- 3,75 dl slagroom
- 2 el peterselie, fijngehakt
Bereiden
1. Kook de pasta in een pan kokend water met zout al dente (beetgaar). Giet hem af.
2. Verhit de olie. Fruit knoflook, chilipepers en lente-ui 2 min. op matig vuur tot de knoflook goudbruin is.
3. Voeg de garnalen toe en bak ze 5 min. Roer de salsa en de slagroom erdoor en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 3-5 min. zachtjes koken tot hij wat dikker wordt. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erover en garneer met peterselie.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE: 55 gr eiwit; 40 gr vet; 95 gr koolhydraten; 8 gr voedingsvezel; 385 mg cholesterol; 975 Kcal (4105 kJ).
Bronvermelding
Bron onbekend