Pasta met Mexicaanse garnalen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 11-12-2004 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr pasta, bijv. grote macaroni
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 750 gr verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 300 gr kant-en-klare hete salsa
  • 3,75 dl slagroom
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiden

1. Kook de pasta in een pan kokend water met zout al dente (beetgaar). Giet hem af. 2. Verhit de olie. Fruit knoflook, chilipepers en lente-ui 2 min. op matig vuur tot de knoflook goudbruin is. 3. Voeg de garnalen toe en bak ze 5 min. Roer de salsa en de slagroom erdoor en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 3-5 min. zachtjes koken tot hij wat dikker wordt. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erover en garneer met peterselie. VOEDINGSWAARDE PER PORTIE: 55 gr eiwit; 40 gr vet; 95 gr koolhydraten; 8 gr voedingsvezel; 385 mg cholesterol; 975 Kcal (4105 kJ).

Bronvermelding