Mosterdkip in bladerdeeg

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 102 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gr paddestoelen - olijfolie

Bereiden

175 gr paddestoelen - olijfolie 1 of 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt zout en gemalen peper 1 handvol verse peterselie,gehakt 4 kipfilets van 200 gr, zonder vel 4 plakjes bladerdeeg - 1 ei geklopt Bereiden Hak de paddestoelen-de helft grof en de andere helft fijn. Giet een paar scheuten olijfolie in de hapjespan en bak hierin de paddestoelen en knoflook ongeveer 10 minuten op laag vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe en roerde gehakte peterselie er doorheen. Laat het mengsel afkoelen. Snijd de kipfilets in en stop ze vol met de afgekoelde paddestoelenmengsel. Bereidingswijze Leg een plakje bladerdeg op een met bloem bestoven plaat en rol de bladerdeeg uit zodat de kip er helemaal ingewikkeld kan worden. Wikkel alle vier de kipfilets in de bladerdeeg. Verhit de oven voor op 200 C. Kwast het deeg in met een beetje ei en bak de pakketjes ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveertips Sausje om bij te serveren: 2 volle el grove mosterd*1 groot wijnglas witte wijn* 1.5 dl slagroom Laat terwijl de kip ligt te bakken, de mosterd en witte wijn in een hete pan inkoken tot je geen alcohol meer ruikt. Doe er de slagroom bij en laat het mengsel pruttelen tot de saus op de achterkant van een lepel blijft hangen. Neem de pan van het vuur en breng het op smaak met peper en zout. Snijd elke kipfilet in 3 stukken en serveer deze met een beetje saus en desgewenst een drupje olijfolie.

Bronvermelding