Aardbeiensalade met ontbijtspek en halloumi

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 20-07-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardbeien

Bereiden

300 g aardbeien, ontdaan van de kroontjes en in plakjes van 0,5 cm dik gesneden balsamicoazijn van goede kwaliteit het sap van een halve citroen extra vierge olijfolie zeezout en zwarte peper uit de molen olijfolie een paar takjes vers basilicum, alleen de blaadjes 250 g halloumi, in 8 dunne plakken gesneden een paar takjes verse munt, alleen de blaadjes een hand gemengde slablaadjes, gewassen en droog geslingerd 8 plakjes ontbijtspek Doe de plakjes aardbei in een kom en giet er een flinke scheut balsamicoazijn, het citroensap en wat extra vierge olijfolie bij. Strooi er wat zout en peper over. Het sap dat de aardbeien loslaten, krijgt op deze manier een extra lekkere smaak. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en giet er een scheut olijfolie in. Druk een basilicumblaadje op elk plakje halloumi. Leg de plakjes kaas met het blaadje naar onderen in de koekenpan en laat ze een minuut bakken. Keer de plakjes voorzichtig om en bak ze nog eens een minuut, tot ze licht goudbruin en krokant zijn. Zet vier borden klaar en leg op elk een paar stukjes van de krokante halloumi. Doe de munt, de rest van de basilicumblaadjes en de slablaadjes met de aardbeien in een kom en hussel alles om. Leg een hoopje van de aardbeiensalade midden op elk bord en drapeer er 2 plakken ontbijtspek over. Garneer de borden met een paar extra slablaadjes. Besprenkel de salade vlak voor het serveren met nog een klein beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.

Bronvermelding