Aardappeltjes met rozemarijn uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 18-07-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

600 gram nieuwe aardappelen, geschild of schoongeboend en in blokjes van 2,5 cm gesneden zeezout en zwarte peper uit de molen een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes olijfolie 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen Materialen Bakplaat of braadslee Bereiden Verwarm de oven voor op 220 ¢ªC of stand 7. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel of Flavour shaker. Verhit een beetje olijfolie in een braadslee. Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Bronvermelding