Menu
Erwtensoep
Soepen, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 19-11-2005 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 200 g 2 karbonaden
- 300 g 1 pakje zuurkoolspek
- 275 g 1 magere rookworst
- 1 kg 1 pakket erwtensoepgroenten
Bereiden
Spliterwten opzetten met 2 liter koud water, zuurkoolspek, karbonaden en vers laurierblad. Aan de kook brengen en afschuimen. 1uur zachtjes koken, karbonaden en zuurkoolspek op bord leggen. De fijn gemaakte erwtensoepgroenten toevoegen , 1 runderbouillontablet + rook worst 20 min zachtjes koken, rookworst eruit en de fijngemaakte karbonaden terug in de pan. Rookworst klein snijden in soepborden, spek in dunne plakjes snijden (voor op stokbrood).
Resultaat: 4 liter erwtensoep (+/- 8 euro)
Bronvermelding
Bron onbekend