Aardappel-uientaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 aardappels (schijfjes)

Bereiden

8 aardappels (schijfjes) 2 eetl boter 1 bosje tijm 1 scheut balsamico-azijn 3 uien tijm boter of olie - Schijfjes 3 à 4 minuten voorkoken. Uien in halve maantjes snijden. Olie verwarmen in de koekenpan (goed heet) en de tijm erbij doen. Dan de uien toevoegen, als ze bijna zacht zijn de balsamicoazijn er doorroeren. - De aardappels in een lage ovenschaal dakpansgewijs schikken, daar de uien overheen en dan daarover nog een laagje aardappels leggen, goed aanduwen. In de oven gedurende 45 minuten laten staan tot het bovenop mooi bruin gekleurd is .

Bronvermelding