6 Makkelijke Hapjes voor een Gezellig Avondje

Anders, Hapje, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 22-04-2015 | 250 keer bewaard

Ingrediënten

  • kaas

Bereiden

(1) met kaas en tomaat voorgebakken stokbrood cherrytomaatjes belegen kaas bieslook Snij het stokbrood over de lengte door de helft. Verdeel dit in stukjes van ongeveer 10 cm. Beleg elk stukje met een paar plakjes tomaat en daarover heen kaas. Strooi een beetje bieslook erover. Afbakken in de oven. (2) met tapenade stokbrood of brood naar keuze tapenade van tomaten smeerbare geitenkaas olijven Snij het brood in plakjes, smeer elk stukje brood in met de tapenade. Hierover een beetje geitenkaas en in het midden een olijfje. Even in de oven... (3) met zalm stokbrood een pak gerookte zalm potje creme fraiche bieslook peper en zout citroensap Bak het stokbrood knapperig aan. Zalm verdelen over de stukjes brood. Creme fraiche mengen met de andere ingrediënten en een lepeltje op elk stukje brood verdelen. (4) met champignons Grote Champignons Chorizo Olie Veeg de champignons schoon (niet wassen!!) en haal de steel er zover mogelijk uit. Smeer ze een beetje in met olie. Snijd chorizo fijn en stop dit in de champignons. Minuutje of 10 verwarmen in de oven (5) met bladerdeeg 4 plakjes bladerdeeg Geraspte kaas Ui Tomaat Bacon, 4 plakjes snijdt de tomaat, ui en bacon in stukjes en bak ze een beetje op. Leg op ieder plakje bladerdeeg iets van deze vulling en vouw de plakjes dicht. Strooi er wat kaas over en laat ze gaar worden in de oven, ongeveer 15 minuten. (6) met geitenkaas 4 plakjes bladerdeeg rode pesto geitenkaas (chevre) verse basilicum 1 geklopt ei tomaten stukjes Laat het bladerdeeg ontdooien en smeer in het midden ongeveer een eetlepel rode pesto. Leg eerst wat tomatenstukjes op de pesto, leg hierop een stukje geitenkaas en op de kaas wat basilicum. Vouw de hoeken van het bladerdeeg naar elkaar toe zodat het een vierkant pakketje wordt. Met een kwastje wat ei over de bovenkant smeren Dan ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.

Bronvermelding