Kip de la Loire

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500gr kipfilet
  • 1 sjalot
  • 0,5dl rode wijn
  • 4el olijfolie
  • 1tl tijm
  • zout/peper
  • 400gr panklare krielaardappelen
  • 1/2 bol knoflook
  • 250gr gemengede paddestoelen
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1dl gevogeltefond
  • 1el rode peperbessen(potje)

Bereiden

Snijd de kip in reepjes.Snipper de sjalot.Klop een marinade van de rode wijn, de helft van de olie,sjalot,tijm en peper.Marineer de kip minstens 30 min.Kook de aardappeltjes 15min in water met zout en giet ze af.Pel de teentjes knoflook.Snijd de paddestoelen grof.Laat de kip in een vergiet goed uitlekken.Verhit de rest van de olie en bak de kip al omscheppend bruin.Voeg aardappelen en knoflooktenen toe en bak al omscheppend 7 min.mee.Bak de paddestoelen dna 2min. mee.Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de fond en de peperbessen toe.Laat het gerecht op hoog vuur 5 min.doorwarmen.

Bronvermelding