Torentje van geitenkaas met veldsla en pesto

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-11-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

4 plukjes veldsla 1 handjes bieslook 8 plakjes geitenkaas 2 wraps 2 eieren los geklopt 1 handje alfalfa 40 gr geschaafde amandelen 2 el kappertjes 4 pomodori tomaten op olie voor de pesto ½ teen knoflook ½ bosje basilicum 25 gr geroosterde pijnboompitten 25 gr parmezaanse kaas 4 el olijfolie peper en zout druppel citroensap voorbereiding Was de veldsla en laat dit uitlekken in een vergiet. Snij de pomodori tomaten brunoise (in kleine blokjes) en bewaar het apart. Snij de geitenkaas in dunne plakjes en besmeer het met een beetje olijfolie. Leg de wraps op de bank en snij er rondjes van met een vormpje, 3 per persoon. Klop de eieren los. Haal de uitgestoken wraps door het geklopte ei en wentel de plakjes door het amandelschaafsel. Bedek een ovenrek met vetvrij papier en leg daarop de wraps. Bak ze in de oven op 200 graden, ongeveer 5 minuten. Laat de wraps afkoelen. pesto Pel de knoflook en hak het fijn in de keukenmachine. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin op matig vuur. Voeg de pijnboompitten, basilicumblaadjes, geraspte kaas en olijfolie in de keukenmachine. Maal alles tot een gladde pesto, eventueel extra olijfolie toevoegen voor de smeuïgheid. Breng de pesto op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Maak toerentjes van 3 wraps op elkaar gestapeld door: de 2 onderste plakken met wat pesto te besmeren. Leg op de pesto wat alfalfa, wat fijn gesneden pomodori tomaat en geitenkaas. Stapel de beklede wraps op elkaar en bedek het met de 3e onbesmeerde wrap. bereiding en afwerking Haal de plukjes veldsla door de pesto en sprenkel een paar druppels dressing op ieder bord. Zet het taartje in het midden van elk bord en garneer het met de veldsla. Garneer het gerecht met wat kappertjes en bieslook sprieten. Serveer het gerecht.

Bronvermelding