Gehaktballetjes met ui in ketjap

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 1 kilo uien
  • 1 pak rijst
  • 500 gram sperziebonen
  • ketjap
  • 1 a 2 zakjes tacokruiden
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 pakje bakboter (croma)

Bereiden

Meng het gehakt met de tacokruiden, ei en paneermeel. Maak balletjes van niet al te groot formaat. Snij de uien in redelijk grove stukken. Dop de sperziebonen en kook ze beet gaar. Smelt de boter in een grote braadpan of wok. Bak de gehaktballetjes aan. Als ze bruin zijn, uit de pan scheppen. Doe vervolgens de uien in het bakvet. Voeg nu flink wat ketjap toe. (naar eigen smaak) Laat het geheel langzaam gaar suderen. Als de uien (bijna) zacht zijn, voeg dan de gehaktballetjes weer toe. Laat dit nog een kwartiertje doorpruttelen. Voeg op het laatste moment de boontjes toe. (deze mogen best nog knapperig zijn/blijven) In de tussen tijd kan de rijst gekookt worden.

Bronvermelding