'Canneloni, Rundergehakt, Ri­cot­ta', van Bertrand

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 08-03-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 cannelonipijpjes en .......

Bereiden

16 cannelonipijpjes olijfolie - Vulling: 500 g mager rundergehakt 200 g ricottakaas 75 g tomatenpasta 1 ui 1 tl knoflook verse basilicum olijfolie 6 dl tomatensaus oregano, verse basilicum - Garnering: 150 g mozzarella 250 g gestoofde champignons 100 g ham, julliene 9 kerstomaatjes verse basilicum/bieslook - Ui en knoflook fijn snipperen en aan fruiten in de olijfolie. Rundergehakt even laten meebakken, ricotta, tomaten­pasta en de fijnge­sneden basilicumblaadjes toe­voegen. Op smaak brengen en op een zacht vuurtje laten garen. Cannelonipijpjes in ruim water met een weinig zout en olie even laten wellen, afspoelen onder koud wateren laten uitlekken op absorberend keukenpapier. - Cannelonipijpjes vullen met de vleesvulling. Tomatensaus verrijken met oregano en verse basilicum. De met olijfolie ingewreven ovenschaaltjes vullen met cannelloni, erover de aangemaakte tomatensaus. Bestrooien met mozzarella en garneren met ham jullienne, champignons en basilicum. - Gedurende 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°.

Bronvermelding