Menu
'Canneloni, Rundergehakt, Ricotta', van Bertrand
Ingrediënten
- 16 cannelonipijpjes en .......
Bereiden
16 cannelonipijpjes
olijfolie
-
Vulling:
500 g mager rundergehakt
200 g ricottakaas
75 g tomatenpasta
1 ui
1 tl knoflook
verse basilicum
olijfolie
6 dl tomatensaus
oregano, verse basilicum
-
Garnering:
150 g mozzarella
250 g gestoofde champignons
100 g ham, julliene
9 kerstomaatjes
verse basilicum/bieslook
-
Ui en knoflook fijn snipperen en aan fruiten in de olijfolie.
Rundergehakt even laten meebakken, ricotta, tomatenpasta en de fijngesneden basilicumblaadjes toevoegen.
Op smaak brengen en op een zacht vuurtje laten garen.
Cannelonipijpjes in ruim water met een weinig zout en olie even laten wellen, afspoelen onder koud wateren laten uitlekken op absorberend keukenpapier.
-
Cannelonipijpjes vullen met de vleesvulling.
Tomatensaus verrijken met oregano en verse basilicum.
De met olijfolie ingewreven ovenschaaltjes vullen met cannelloni, erover de aangemaakte tomatensaus.
Bestrooien met mozzarella en garneren met ham jullienne, champignons en basilicum.
-
Gedurende 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°.