Rijst met gemarineerde varkenshaas en pomodorisaus

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-11-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas
  • 275 gr wilde & witte rijst (Lassie)
  • 500 gr pomodori tomaten (roma)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie

Bereiden

- Snijd de varkenshaas in dikke plakken en snipper de uien - Roer in een kom de olijfolie, citroensap, oregano, tijm, geperste knoflook, ui en zout & peper door elkaar. Schep de plakken varkenshaas door de marinade en laat deze 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. - Snijd intussen de tomaten in blokjes - Verhit 3 el olie in de koekenpan. Neem het vlees uit de marinade, bewaar de marinade en bak het vlees in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de tomatenblokjes en de marinade toe en laat dit ca. 10 min. mee-sudderen. - Kook ondertussen de rijst gaar en verdeel vervolgens de rijst en het vlees over 4 borden, eventueel garneren met reepjes verse basilicum.

Materialen

knoflookpers

Bronvermelding