'Een te Gekke' Vlaamse stoverij - proef het maar

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 235 keer bewaard

Ingrediënten

  • runderlappen

Bereiden

600 g runderriblappen in grove stukken.2 snede boerenbrood, 1 liter runderbouillon, 2 el boter 4 uien, in halve ringen 2 teentjes knoflook, in schijfjes 1 flesje donker Belgisch bier 1 winterwortel, in halve schijfjes 2 laurierbladen 1 tl tijm 2 el appel/perenstroop 4 el kruidenmosterd 2 appels, geschild en in schijfjes zout en peper uit de molen verse peterselie, fijngehakt Bereiden Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het rondom bruin in de boter in een zware stoofpan. Voeg de uien en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens het bier toe en laat het mengsel goed aan de kook komen. Nu de wortel, laurier, tijm, stroop en bouillon toevoegen zodat het vlees net onderstaat. Smeer de boterhammen aan twee kanten in met de mosterd en leg ze in de pan op het vlees. Voeg ook de schijfjes appel toe. Laat nu in ongeveer 2,5 à 3 uur rustig garen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de stoverij met verse peterselie, serveer het met bijvoorbeeld witlof en aardappel-knolselderijpuree en schenk er een lekkere Bordeaux bij.

Bronvermelding