Apple Brown Betty

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 26-01-2021 | 68 keer bewaard

Ingrediënten

  • appels

Bereiden

Ingrediënten: 125gr bakboter 100 gr rozijnen 100gr basterdsuiker 6 sneetjes volkorenbrood 4 appels 1.5 theelepels speculaaskruiden 1 citroen zout naar smaak Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 graden Maal in de keukenmachine het brood grof. Smelt in een pan de boter, schep het broodkruim erdoor en haal de pan van het vuur. Schil 3 appels, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in schijfjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel citroenrasp af. pers de citroen uit. Meng in een kom broodkruimmengsel, appelschijfjes, citroenrasp, 3 eetlepels citroensap, suiker, speculaaskruiden, rozijnen, 3 eetlepels water en zout. Schep het mengsel in een overnschotel. Bak de schotel afgedekt circa 40 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en bak de schotel in circa 15 minuten bruin. Snij de laatste appel in mooie partjes. Besprenkel ze met citroensap. Garneer hiermee de ovenschotel.

Bronvermelding