Échte Soto ajam

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 09-11-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote hele kip
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 6 hardgekookte eieren
  • 400 gram groene kool
  • 400 gram chinese kool
  • 200 gram taugé
  • 1 citroen in partjes
  • 2 grote aardappelen
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 tl peperkorrels
  • 4 sprieten sereh
  • 4 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 tl laos
  • 10 el gesnipperde ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl koentjit

Bereiden

Kook de kip in 2 liter water met de bouillonblokjes, peperkorrels, gewassen en gespleten gemberwortel,sereh en de djeroek poereotblaadjes.Ongeveer 15 minuten. Haal de kip eruit,en ontdoe het van vlees.Snijd het kippevlees in kleine stukjes. Maak een papje van de knoflook, koentjit,laos en weinig zout. Bak dit en voeg daar de kleine stukjes kip aan toe.Dit alles goed aanbakken tot het gelig is. Bak in een andere koekenpan de uien krokant (- je kunt natuurlijk ook een zakje gebakken uitjes gebruiken-!) Laat dit goed uitlekken. Kook de eieren hard, spoel ze af, pel ze en snijd deze in partjes. Stoom de koolsoorten op een zeef boven kokend water. Laat dit uitlekken, 3-4 minuten. Doe de kool, eieren,gebakken uien, en citroenschijfjes op aparte schaaltjes en zet dit vast op tafel. Kook wat rijst gaar. Warm de kippensoep 15 minuten voor gebruik op.Als het begint te koken de stukjes aardappel toe. Voeg daar 5 minuten later de kip en de kruidenmassa aan toe. Men eet dit als volgt: -Schep in een diepbord een bodempje rijst. -Leg daarboven wat kool en taugé. -Overgiet het geheel met de kippensoep. -Doe hierboven wat gebakken uien,en als laatste een partje ei. -Pers er 1 partje citroen boven op ui en voeg er wat ketjap aan toe. -Serveren met kroepoek en sambal oelek

Bronvermelding