Elena's ovenschotel

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2008 | 201 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram cervelaat
  • 2 uien
  • 5 tomaten (of blik)
  • 1/2 l.blik (chinese) sperziebonen
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, peper
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • 300 gram macaroni
  • 1 zakje witte saus
  • 1/2 bekertje crème fraîche
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1/2 zakje Parmesaanse kaas

Bereiden

Voorbereiden: Worst in stukjes snijden, uien pellen en snipperen, tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Bonen afgieten. In pan boter verhitten, ui 3 min. fruiten. Tomaat erbij en 2 min. meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sperziebonen erdoor scheppen. Groentemengsel op smaak brengen met zout, peper en italiaanse kruiden. In andere pan met water de macaroni koken. In steelpan witte saus maken met water. Van het vuur af en crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren. (Zelf een roux met water maken kan ook, zie recept elders in dit schrift). Ovenschotel invetten. Achtereenvolgens erin scheppen: helft van de macaroni, groentenmengsel, stukjes worst, rest van de macaroni. Saus erover schenken. Parmesaanse kaas erover strooien. Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. In het midden van de oven de schotel in 30 min. goudbruin laten worden. Lekker met sla. Kan een dag tevoren worden gemaakt. Als elke ovenschotel erg prettig met gasten. De kokkin hoeft het borreluurtje niet te missen.

Materialen

oven, grote diepe ovenschaal, grote pan, steelpannetje.

Bronvermelding