Boerenjongenspudding met lange vingers

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 04-05-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 6 lange vingers
  • 2 dl. boerenjongens
  • 1 bak vanillekwark (450 ml.)
  • 50 gr. witte basterdsuiker
  • 1 el. citroensap
  • 1/4 ltr. slagroom
  • 2 el. suiker
  • 4 garneerchocolaatjes
  • 2 tl. olie (om in te vetten)

Bereiden

In kom met water gelatine circa 5 minuten laten weken. Boven ander kom lange vingers in stukjes breken en boerenjongens er door scheppen. dit circa 5 minuten laten staan. Kwark en basterdsuiker door de boerenjongens scheppen. In steelpannetje citroensap met 2 eetlepels water zachtjes verwarmen en van vuur af de uitgeknepen gelatine er al roerend in op lossen. Gelatine mengsel door kwarkmengsel roeren. In kom slagroom met suiker stijf kloppen. 1/4 deel van de geklopte slagroom overdoen in spuitzak. Tot gebruik in koelkast zetten rest van de slagroom luchtig door kwarkmengsel scheppen. Vorm invetten met olie en mengsel er in scheppen. Bovenkant gladstrijken en pudding 3-4 uur in koelkast laten opstijven. Bovenkant van pudding met mes voorzichtig los snijden van de wand. Vorm enkele seconden in heet water houden en platte schaal op vorm leggen. Geheel schudden, om keren en pudding uit vorm laten glijden. Pudding garneren met toefjes slagroom en chocolaatjes

Materialen

puddingvorm van 1.5 liter, spuitzak met kartelmond handmixer

Bronvermelding